Verantwoording
Bij Fivoor werken we samen aan een veiligere samenleving. Dit gaat alleen met behulp van verschillende partijen zoals aandeelhouders, toezichthouders, financiers en overige betrokkenen. Aan deze partijen legt Fivoor verantwoording af door haar beleid en de activiteiten jaarlijks te presenteren in een jaarverslag.
Jaarverslag 2023
In dit jaarverslag presenteert Fivoor haar organisatie, beleid en de activiteiten in het afgelopen jaar. Hiermee legt Fivoor verantwoording af aan haar aandeelhouders, toezichthouders, financiers en overige belanghebbenden.
U leest een terugblik en vooruitblik van de raad van bestuur en u krijgt door middel van facts en figures een beeld van de activiteiten, zowel organisatiebreed als per zorgdomein. Ook bestond Fivoor in 2023 vijf jaar. Daarom kijken we in dit jaarverslag niet alleen terug op het afgelopen jaar, maar ook op de afgelopen 5 jaar en de viering van dit jubileum.
Fivoor legt ook verantwoording af in DigiMV, het digitale verantwoordingssysteem van het ministerie van VWS.
In geval van verschillen of inconsistenties tussen de op deze site opgenomen teksten en cijfermatige opstellingen en die in de originele jaarstukken zoals gedeponeerd bij het CIBG, prevaleert de laatste.
Jaarrekening
Strategisch meerjarenplan 2024 - 2028
Fivoor richt zich de komende jaren op het toekomstbestendig houden van de zorg voor de mensen die dit nodig hebben. Het primaire doel hierbij is een bijdrage te leveren aan de veiligheid van de maatschappij. De houdbaarheid van de zorgsector staat in personeel, maatschappelijk en financieel opzicht steeds meer onder druk en Fivoor zal zich daar de komende jaren toe moeten verhouden. Alle prioriteiten en ambities voor de komende vier jaar staan beschreven in het strategisch meerjarenplan.
Passend en flexibel zorgaanbod
Ambitie: We hebben een zorgaanbod dat aansluit bij de veranderende wensen van de patiënt en de samenleving. We bieden zorg op maat en werken hierin samen met de patiënt, de naastbetrokkenen en andere contacten in het netwerk. Daaraan ondersteunend werken we (pro)actief samen binnen onze eigen organisatie en daarbuiten. We zijn een betrouwbare netwerkpartner.
Voldoende, bekwame en gemotiveerde collega’s
Ambitie: We hebben voldoende bekwame en gemotiveerde collega’s om kwalitatief goede zorg en behandeling aan de patiënt te bieden. We zijn een aantrekkelijke werkgever waar iedereen zich welkom en vitaal voelt.
Actief in de buitenwereld
Ambitie: We maken proactief zichtbaar wat wij als Fivoor doen om de samenleving veiliger te maken en perspectief te bieden voor mensen met een forensische en psychiatrische kwetsbaarheid. We delen actief onze kennis, succesverhalen en risico’s.
Statuten
Kwaliteitsstatuut
Het kwaliteitsstatuut geeft de patiënt inzicht in de inhoud en het verloop van de verschillende fasen van de zorgverlening, zodat deze zich een beeld kan vormen van wat hem te wachten staat en wat van hem verwacht wordt. Dit inzicht helpt de patiënt te beoordelen of hij goede en passende zorg krijgt en ondersteunt zijn deelname aan de gezamenlijke besluitvorming in het behandelproces. Daarnaast dienst het statuut als kader voor werkafspraken binnen de instelling en het professionele netwerk en stel financiers, toetsende en toezichthoudende instanties in de gelegenheid de kwaliteit van de zorg te beoordelen.
Dit kwaliteitsstatuut is niet van toepassing op tbs-patiënten in FPC de Kijvelanden.
Professioneel statuut
Het professioneel statuut heeft tot doel duidelijkheid te bieden over de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van iedere professional in de multidisciplinaire samenwerking; een beschrijving van het deskundigheidsgebied van de beroepsgroepen vormt daarvoor de basis. Het professioneel statuut sluit aan op het kwaliteitsstatuut.
Professioneel statuut Fivoor