triangle
Nieuws / FPC de Kijvelanden

Kindmiddag bij FPC de Kijvelanden

Het behouden en/of opbouwen van een sociaal netwerk is een belangrijk onderdeel van de behandeling bij FPC de Kijvelanden. Actieve steun van familie, vrienden en kennissen kan een groot verschil maken. Daarom mogen patiënten bezoek ontvangen. En om vaders en hun kinderen extra tijd te geven samen, organiseert FPC de Kijvelanden ‘Kindmiddagen’.

De dag

Zaterdag 1 juni was het weer zover. In totaal namen 12 patiënten deel met 23 kinderen. De gymzaal werd omgetoverd tot een speelplek met een prachtig springkussen, de schminkhoek, een spelletjestafel, een knutseltafel, babyhoek, een sportief parcours en natuurlijk de tafel met lekkere hapjes en drankjes.

Om 13.00 uur kwamen de kinderen met een grote glimlach de zaal binnen samen met vader, opa, oom, grote broer en moeder/begeleiders. Ze keken hun ogen uit. Sommigen wilden direct geschminkt worden als Spiderman, anderen renden het springkussen op. Zowel de kinderen als de patiënten genoten zichtbaar van elkaar. De sfeer was ontspannen en iedereen had het naar zijn zin.

Rond 14.00 uur was het buiten droog en werd het tijd om naar buiten te gaan. De dieren voeren, voetballen en op de foto met papa of broer. Om 15.00 uur werd deze bijzondere middag afgesloten en gingen zowel de kinderen als de patiënten moe maar voldaan terug naar huis en hun afdeling.

Ontzettend fijn en leuk dat er bij enkele patiënten ook eigen staf aanwezig was. Zodat zij ‘hun’ patiënten ook eens op een andere manier konden zien. Dank je wel aan de collega’s voor het mogelijk maken van deze middag.