triangle
Gemeenteraad Zeist komt op wijkwerkbezoek bij Fivoor
Nieuws / Wier Kliniek Gesloten

Gemeenteraad Zeist komt op wijkwerkbezoek bij Fivoor

Op 15 februari 2024 is er een wijkwerkbezoek van de gemeente Zeist aan de wijk Den Dolder, Huis ter Heide en Bosch en Duin. Raadsleden en buitengewoon raadsleden, burgemeester Joyce Langenacker, wijkwethouder Walter van Dijk, wijkmanager en medewerkers van de griffie gaan die avond in gesprek met verschillende organisaties, waaronder Fivoor.​​​​​​​

Fivoor in Den Dolder

Op het terrein van WA Hoeve in Den Dolder hebben we 3 beveiligde klinieken waar we mensen behandelen met een psychiatrische stoornis: FPA Utrecht, Wier Kliniek Gesloten en Wier+. In veel gevallen zijn deze mensen door een psychiatrische oorzaak in aanraking geweest met justitie, maar dit geldt zeker niet voor iedereen. Ongeveer de helft van de patiënten heeft daarbij een lichte verstandelijke beperking.

Met elkaar in gesprek

In de gemeente Zeist wordt vooral óver ons gesproken. Het wijkwerkbezoek biedt een unieke kans om mét elkaar in gesprek te gaan. Bij het wijkwerkbezoek zijn daarom behandelaren, begeleiders, de buurtcoach en patiënten/cliënten aanwezig om te vertellen hoe zij werken en verblijven in Den Dolder.

Andere aanwezige organisaties

  • Dennendal (Reinaerde) en Stichting Vrienden van Landgoed Dennendal
  • Vereniging Bosch en Duin
  • Bewoners van Beukbergen
  • De Torteltuin
  • Tuinderij Uit de Kluiten en De Bloemenkas