De Blink Resocialisatie Rotterdam
Locaties

De Blink Resocialisatie Rotterdam

Helpen bij het opbouwen van een eigen leven

Rotterdam

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Bergweg 306 A
3032 BB Rotterdam
Plan route met fiets, OV of auto

Contact bij klachten

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Deze locatie is rookvrij

Fivoor is op weg naar een rookvrije ggz. Lees meer op de pagina Fivoor Rookvrij.

Wachttijden

Neem voor de actuele wachttijd contact op met afdeling Patiëntenlogistiek 088-357 30 70 of patientenlogistiek@fivoor.nl.

Aanmelden

Aanmelden

Aanmelding voor opname vindt plaats door een verwijzer (bijvoorbeeld de reclassering, een FPK of een FPC). Na aanmelding zal er een intakegesprek volgen, waarin je informatie krijgt en vragen kunt stellen. Als we tot afspraken kunnen komen, zal de verwijzer de opname in de voorwaarden opnemen en een indicatie voor plaatsing aanvragen. Om een patiënt aan te melden ga naar de aanmeldpagina op de website.

De Blink is de resocialisatie-afdeling van FPC de Kijvelanden in Rotterdam. Plaatsing op de Blink staat in het teken van risicomanagement. De patiënten hebben tbs met dwangverpleging. Het voornaamste doel is het voorkomen van recidive.

De Blink Resocialisatie Rotterdam
Play

De Blink Resocialisatie Rotterdam

Bekijk De Blink Resocialisatie Rotterdam in deze locatievideo.

De patiënten wonen op de Blink samen met bewoners met een andere justitiële maatregel (F-RIBW Rotterdam). De afdeling bestaat uit een leefgroep, appartementen, meerpersoonsunit de Boeg en trainingswoningen op loopafstand van de Blink. Het multidisciplinaire behandelteam is 24/7 aanwezig. De resocialisatie wordt geleidelijk vormgegeven door stapsgewijze uitbreiding van vrijheden, van gesloten met beperkte vrijheden naar open met vrijheden op afspraak.

Behandeling

De behandeling richt zich op het verminderen van het recidiverisico door het opbouwen van beschermende factoren. Een goede dag- en vrijetijdsbesteding, netwerk en gezond financieel beheer zijn van belang. Als het opbouwen van beschermende factoren goed verloopt, krijgt de patiënt meer vrijheden. Alle beslissingen in het resocialisatietraject hangen samen met risicomanagement. De behandeling is in het begin intensief, maar neemt stapsgewijs af als de patiënt goed functioneert op gebieden die relevant zijn voor vermindering van het recidivegevaar en beschermende factoren bestendigt. De behandeling wordt geboden in combinatie met behandeling bij het Ambulant Centrum Rotterdam (Fivoor) of een vergelijkbare instelling. Alcohol- en middelengebruik is op de Blink niet toegestaan

Collega aan het woord

Team

Op afdeling de Blink werken wij met een multidisciplinair behandelteam dat bestaat uit een GZ-psycholoog, psychiater, maatschappelijk werk, arbeidsconsulent, psycholoog en forensisch medewerkers.  Meer informatie over de begeleiding op de afdeling is te lezen op de pagina over resocialisatie.

Paul Verspeek, journalist van RTV Rijnmond, bezocht de Blink  en sprak met Jasper Schetters, een begeleider bij De Blink en een patiënt. Hij schreef hier een artikel over: Tbs’ers resocialiseren in de grote stad: ‘Hier krijg ik weer ruimte tussen mijn oren’.

Eerder is er ook een mooie blog verschenen over het werken bij de Blink: hoe is het om daar te werken, maar ook hoe het is om als bewoner in de Blink te verblijven.