Beeldende vaktherapie
Beeldende vaktherapie biedt handvatten voor het omgaan met gevoelens en gedachten. Terwijl je bezig bent, oefen je met emoties of gedrag.
Fivoor biedt verschillende soorten behandelingen en therapieën aan.
Beeldende vaktherapie biedt handvatten voor het omgaan met gevoelens en gedachten. Terwijl je bezig bent, oefen je met emoties of gedrag.
Fivoor Ambulant biedt behandeling aan cliënten vanaf 12 jaar (jongeren en volwassenen) die een combinatie hebben van psychische problemen én een forensisch risico.
Fivoor behandelt en begeleidt mensen met een psychiatrische stoornis die voor de samenleving of voor zichzelf een gevaar vormen, met als doel het maatschappelijk risico en de kans op herhaling terug te dringen. Zo dragen we bij aan de veiligheid van de samenleving en verbeteren we het perspectief voor onze patiënten op een betekenisvol bestaan. OFZ (Overige Forensische Zorg) is een zorgdomein van Fivoor. Hier lees je voor wie OFZ er is en wat OFZ doet.
Op de Forensisch High Intensive Care (FHIC) worden patiënten die in crisis verkeren of dreigen te komen, tijdelijk opgenomen.
Fivoor behandelt mensen met een psychiatrische stoornis, die met justitie in aanraking zijn gekomen, of dreigen te komen. In ons behandelaanbod hebben we onder andere het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC).
In een Forensische Psychiatrische Kliniek (FPK) worden patiënten behandeld met gedragsproblemen die een psychiatrische oorzaak hebben. Mogelijk zijn de patiënten hierdoor in aanraking gekomen met justitie.
Op een Forensische Psychiatrische Afdeling (FPA) worden patiënten behandeld met gedragsproblemen die een psychiatrische oorzaak hebben en hierdoor mogelijk in aanraking zijn gekomen met justitie.
Volwassenen met een lichte verstandelijke beperking (LVB), met een IQ lager dan 85, vormen een kwetsbare groep in de samenleving met een vaak gecombineerde problematiek en een individuele aanpak.
We bieden gespecialiseerde zorg op maat aan kinderen en jongeren. Deze zorg kan poliklinisch zijn (bij ons op locatie) of we komen bij de jongere op bezoek. In overleg betrekken we mensen om hen heen bij de behandeling.
Wanneer een cliënt de financiële situatie niet meer volledig in de hand heeft, kan een budgetbeheerder deskundig en persoonlijk begeleiden met als doel dat hij in de toekomst weer zelfstandig met zijn financiën kan omgaan.
De cliëntenraad bestaat uit cliënten en ex-cliënten van Fivoor. Alle leden praten dus uit eigen ervaring mee over de kwaliteit van zorg bij Fivoor en helpen mee om deze te verbeteren.
Cognitieve Gedragstherapie (CGt) is een combinatie van twee vormen van therapie: cognitieve therapie en gedragstherapie. Het leert je − voornamelijk door oefeningen − om anders tegen problematische situaties aan te kijken én om er anders mee om te gaan.
Dramatherapie is een behandelvorm die zich richt op allerlei soorten problemen en is een hulpmiddel om iets wat niet lekker loopt weer op gang te brengen.
Dramatherapie is een therapievorm waarbij drama- en theaterwerkvormen worden ingezet met het doel om veranderings-, ontwikkelings-, verwerkings- en/of acceptatieprocessen te bewerkstelligen.
Vanuit huis wanneer u wilt verder aan uw behandeling werken? Of meekijken in uw digitale patiëntendossier? Bij Fivoor is dit voor veel patiënten mogelijk. Via de extra beveiligde online programma’s kunt u naast de gesprekken met uw behandelaar, ook zelf thuis aan de slag. Dit wordt ‘online zorg’ of ‘eHealth’ genoemd.
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring.
Forensisch FACT staat voor het behandelmodel 'Forensisch Functie/Flexible Assertive Community Treatment. Fivoor heeft meerdere Forensische FACT-teams.
GGZ Reclassering zet zich in om de kans op recidive van mensen die in de fout zijn gegaan tot een minimum te beperken. Dat kan zowel een psychiatrisch als een verslavingsprobleem zijn.
Op alle afdelingen van Fivoor geven artsen, psychologen en psychiaters zowel individuele therapieën als groepsbehandelingen. Ook kan een behandeling wordt aangevuld met tal van modules.
Als een patiënt in behandeling komt bij Fivoor blijven familie en naasten vaak achter met vragen. Hier lees je hoe wij omgaan met familie en naasten, hoe hun belangen worden behartigd en waar zij terecht kunnen voor advies, ondersteuning, bemiddeling en bijstand.
We doen er bij Fivoor alles aan om u zo goed mogelijk te helpen. Toch kan het zijn dat u niet tevreden bent over de zorg of begeleiding van/door medewerkers van Fivoor. Op deze pagina leest u meer over het indienen en afhandelen van klachten.
Hoog oplopende schulden, een dreigende huisuitzetting, gebrek aan uitkering of zorgverzekering. Deze problemen staan een geslaagde behandeling vaak in de weg. MJD creëert rust en stabiliteit bij financiële zorgen.
Psychomotorische therapie (PMT) is een behandelingsvorm voor mensen met psychosociale en/of psychiatrische problemen. De therapie is gericht op lichaamservaring en/of het handelen in bewegingssituaties.
Psychomotorische Therapie is een behandelvorm die kan helpen als je door bepaalde problemen bent vastgelopen in je leven. De therapeut bekijkt hoe je reageert op bepaalde situaties of hoe je je ergens over voelt.
Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop of andere soort looptraining onder begeleiding van een runningtherapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten.
Schematherapie is een combinatie van cognitieve gedragstherapie en elementen uit andere therapievormen. De therapie is er voor mensen die hardnekkige en ingewikkelde problemen ervaren.
Het doel van resocialisatie is dat onze patiënten op een veilige en verantwoorde manier terugkeren in de maatschappij. Tijdens de behandeling wordt geoefend met verlof. De resocialisatiefase is de laatste fase in de behandeling.
Verslavingsproblematiek en dubbele diagnoses zijn een groot en ingewikkeld probleem waar lang en intensief aan gewerkt moet worden. Vanwege de complexiteit ervan hebben wij in de FPA Utrecht een breed aanbod van verslavingszorg.