triangle
Wier de Kei verhuist tijdelijk naar WA Hoeve in Den Dolder
Nieuws / Behandelcentrum Wier

Wier de Kei verhuist tijdelijk naar WA Hoeve in Den Dolder

Wier de Kei, een behandelcentrum van Fivoor voor dak- en thuislozen, zit sinds 2003 gevestigd aan de Keistraat 3 in Utrecht. Het gebouw is toe aan groot onderhoud. Dit kan niet in bewoonde staat. Daarom verhuist Wier de Kei 13 december 2022 tijdelijk naar gebouw Vesalius (Dagpauwoog 8) op de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder.

Tijdelijke verhuizing naar de WA Hoeve

Wier de Kei neemt 13 december intrek in gebouw Vesalius (Dagpauwoog 8). Het gebouw wordt op dit moment gereed gemaakt voor de tijdelijke bewoning. Naar verwachting duurt het onderhoud in Utrecht 3 tot 6 maanden. Wier de Kei verhuist daarna terug naar Utrecht. Op de WA Hoeve staan al klinieken van Fivoor dus alle gespecialiseerde zorg is dichtbij en ook het omgevingsmanagement op de WA Hoeve is goed ingericht.

Over Wier de Kei

Wier de Kei is een open kliniek met 22 bedden en een ambulant team. De cliënten, mannen en vrouwen, zijn als gevolg van hun beperking (dreigend) dak- of thuisloos. Ze hebben geen forensische titel. Bij Wier de Kei komen ze eerst op adem. Daarna maken behandelaar en cliënt samen een behandelplan. Dat plan bestaat uit het versterken van wat cliënten zelf kunnen, aangevuld met blijvende hulp. Denk aan het vinden van woonruimte (veelal in een begeleide woonvorm) en hulp bij hun financiën. Het ambulante team begeleidt cliënten in hun eigen leefomgeving; deze cliënten komen niet naar de WA Hoeve.

Vragen en antwoorden

Heb je een vraag over de tijdelijke verhuizing? Kijk bij de veel gestelde vragen en antwoorden onder dit bericht. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur een e-mail naar communicatie@fivoor.nl.

Waarom is voor de WA Hoeve gekozen als tijdelijke locatie?

Op de WA Hoeve staan al 3 klinieken van Fivoor dus alle gespecialiseerde zorg is dichtbij. Ook is het omgevingsmanagement op de WA Hoeve is goed ingericht, waardoor Wier de Kei optimaal kan inzetten op het voorkomen van eventuele overlast voor de omgeving.

Hoe wordt het omgevingsbeheer georganiseerd?

Op de WA Hoeve hebben de instellingen en organisaties goed contact met elkaar, er zijn korte lijnen. Daarnaast houden de buurtcoaches en de beveiligers het terrein van de WA Hoeve goed in de gaten. De buurtcoaches zijn dagelijks aanwezig van 14.30 tot 23.00 uur. De buurtcoach is bereikbaar op buurtcoach@fivoor.nl en 06-51423309.

Wat betekent het dat Wier de Kei een 'open kliniek' is?

Dit betekent dat de cliënten zelfstandig naar buiten kunnen en vrij zijn om zich te bewegen. Over de tijden dat ze binnen moeten zijn, maken ze afspraken met hun behandelaar.

Hebben cliënten van Wier de Kei een forensische titel?

Nee. Cliënten van Wier de Kei hebben geen forensische titel.

Welke problematiek hebben cliënten van Wier de Kei?

Cliënten van Wier de Kei hebben een lichte verstandelijke beperking (IQ tussen de 50 en 85) in combinatie met psychiatrische problemen. Als gevolg van hun beperking zijn ze (dreigend) dak- of thuisloos en hebben (blijvende) hulp nodig om hun leven weer op de rit te krijgen.

Wat is het doel van de behandeling bij Wier de Kei?

Cliënten van Wier de Kei zijn vastgelopen in het leven. Bij Wier de Kei komen ze in eerste instantie bij van het leven en is er ruimte voor reflectie op hun levens(hulp)-vragen. Behandelaar en cliënt maken samen een behandelplan. Er wordt ingezet op verbetering op alle leefgebieden waarop de cliënt is vastgelopen. Doel is dat de cliënt weer een zo zelfstandig mogelijk bestaan opbouwt in een passende woonsetting met de juiste ondersteuning.

Welke begeleiding krijgen cliënten van Wier de Kei?

Er zijn 24 uur per dag medewerkers aanwezig bij Wier de Kei. Het volledige team bestaat uit een schoonmaakster, gastvrouw, huismeesters, psychiater, GZ-psychologen, secretaresses, pedicure, maatschappelijk werker, sociaal juridisch medewerker, activiteitenbegeleiders/jobcoach, teammanager, groepsleiders en verpleegkundigen.

Hoe ziet het dagprogramma van een cliënt eruit?

Er is een vaste dagrouting: op tijd opstaan, vaste momenten voor maaltijden, corvee, huiskameroverleg, dagbesteding/werk, behandeling en vrije tijd. De concrete invulling van het dagprogramma verschilt per cliënt. Dit wordt op maat gemaakt, passend bij de cliënt.

Wat betekent de komst voor de verkeersbewegingen op de WA Hoeve?

Cliënten zijn vrij in hun beweging. Ze maken gebruik van de vervoersmogelijkheden die er zijn: lopen, fiets, openbaar vervoer. Wier de Kei zorgt zelf voor vervoer (met busjes) naar georganiseerde activiteiten buiten het terrein, zoals de dagbesteding in Utrecht.

Ik zie gedrag dat ik niet begrijp of ik maak me zorgen over een cliënt.

De buurtcoaches zijn het eerste aanspreekpunt voor de buren rondom de WA Hoeve. Zij houden een oogje in het zeil en bieden een luisterend oor waardoor zij samen met de buren bijdragen aan een prettige leefomgeving. De buurtcoach is dagelijks aanwezig tussen 15.00 en 23.00 uur. De buurtcoach is bereikbaar op buurtcoach@fivoor.nl en 06-51423309.